Lid wordenInloggen

Waarom je voor een Seobureau.nl zou moeten kiezen in plaats van een eigen online marketeer!

Datum: 24-01-2019
Geplaatst door: Brand Creative

Waarom je voor een Seobureau zou moeten kiezen in plaats van een eigen online marketeer!

Tuurlijk werk ik bij een bedrijf. Liever dat dan de overheid. Ik ben werkzaam bij een bedrijf omdat ik eigenaar ben...

Hoe dan ook. Je herkent je in de volgende situatie: online marketing wordt steeds belangrijker voor jouw bedrijf. Jullie eigen netwerk was tot nu goed en groot genoeg voor meer dan genoeg klanten voor jullie voortbestaan. Sterker nog: jullie netwerk was zo groot dat jullie de afgelopen jaren een (enorme) groei hebben meegemaakt. De omzet en uiteindelijk ook de winst is enorm toegenomen en het aantal werknemers is ook hard gestegen.

En daar moet je iets aan doen. Want: je bent verantwoordelijk voor de groei van jullie bedrijf!

 • Je bent bijvoorbeeld (mede)eigenaar van een BV.
 • Misschien ben je als ambitieuze ZZP’er het afgelopen jaar een serieus bedrijf met (meer dan) tien werknemers geworden. Of samen met jouw partner (of broer of zus) ben je directeur van het bedrijf dat jullie overgenomen hebben van jouw ouders.
 • Of je herkent je in de functietitel allround officemedewerker.
 • Anders ben je als projectmanager volledig voor alles op het kantoor.

Hoe dan ook: jij bent degene die jullie bedrijf verder moet laten groeien. En daarom hebben jullie samen besloten: we willen meer inzetten op online marketing. We zijn al serieus bezig met online marketing. Maar er kunnen nog stappen gezet worden.

En omdat jullie netwerk niet onbeperkt groot is hebben jullie serieuze online marketingplannen

De afgelopen jaren hebben jullie misschien al samengewerkt met een online marketingbureau. Maar nu komt de twijfel: moet ik een eigen onlinemarketingmedewerker aannemen of moet ik (opnieuw) kiezen voor een online marketingbureau. Want je denkt dat veel meer groei niet mogelijk is het online marketingbureau waar jullie op dit moment mee samenwerken. Je denkt toe te zijn aan een marketingmedewerker in huis. Want de juiste kennis en ervaring missen we gewoon. Die hebben we niet in huis.

Of je hebt op dit moment al een marketeer in dienst. Ze is heel goed in social media, maar ze is wat minder goed in adverteren op Google. Of hij is wel goed in Google Shoppingen social media remarketing, maar hij zijn kracht ligt niet in het schrijvenvan goede teksten. Terwijl mijn marketeer eigenlijk goed moet zijn in beide.

Vandaag vertellen we je wat de voordelen van een online marketingbureau zijn ten opzichte van een eigen marketingmedewerker. 

Kortom: waarom zou jij gaan samenwerken met Seobureau in plaats van zelf een online marketeer aannemen? Wat levert jouw bedrijf dat allemaal (extra) op?

Maar ik vind eigenlijk dat de maandelijkse kosten van een online marketingbureau gewoon te hoog zijn

Het is goed dat je daarover nadenkt. Online marketing moet in verhouding zoveel mogelijk opleveren.

Maar in principe zijn de (loon)kosten van een eigen marketeer en de maandelijkse investering in Seobureau nagenoeg aan elkaar gelijk.

Maar mijn eigen online marketeer heeft 40 uur per week tijd voor mijn bedrijf. Jullie niet! Daarom vind ik jullie in verhouding té duur. 

Dat klopt. Maar toch denken wij meer waarde te hebben dan een eigen marketingmedewerker. Zelfs als die marketeer een volledige werkweek met online marketing bezig is.

Want een marketeer die alles binnen online marketing kan bestaat niet

Wij denken dat je het eens bent met het volgende feit: online marketing is enorm breed. Zo breed dat je nooit alles binnen dit vakgebied goed kunt. Binnen Seobureau is dat ook het geval: wij kunnen ook niet alles heel goed. Wel een beetje. Maar we zijn allemaal specialist in twee of drie vakgebieden. De een inSEA. De ander in SEO. En daarom kunnen wij jouw bedrijf volledig helpen met online marketing. Zonder onze verschillende vakgebieden kon dat niet.

Hebben jullie al een werknemer in dienst die alles kan? Die je elke vraag kunt stellen waarop hij altijd een goed antwoord heeft?

Bij Seobureau (en dat geldt voor iedere online marketeer) heeft elke ieder van ons twee online marketingspecialisaties. En dat geldt dus ook voor jouw werknemers.

Een online marketeer die altijd resultaten haalt met betaalde advertenties (SEA) op Google. Die alle kneepjes van het vak copywriting (SEO)kent. Die enorm goede websitetekstenschrijft. En die alles begrijpt van social media marketing. Die werknemer moet nog geboren worden.

En daardoor bespaar je uiteindelijk een klein beetje

Je bent best wel een bedrag per jaar kwijt aan een online marketeer (ook aan een online marketingbureau hoor). Maar voor hetzelfde geld dat je kwijt bent aan een eigen marketeer krijg je van Seobureau heel veel terug. Een volledig online marketingpakket en kennis en ervaring van alle online marketingmiddelen.

Hoe kan dat dan? Omdat Seobureau jouw bedrijf met een heel team ondersteunt. Want een online marketingbureau heeft (bijna) alle online marketingdisciplines al in huis. More is much in dit geval.

Uiteindelijk verdienteen online marketeer zonder ervaring ongeveer €2.500 per maand. Een online marketeer verdient gemiddeldongeveer €3.500 per maand. Terwijl een online marketeer met tien jaar ervaring om en nabij de €4.500 verdient.

Kortom: gemiddeld kost zo’n online marketeer jouw bedrijf ongeveer €55.000 per jaar. Bijna €4.600 per maand.

En voor die maandelijkse kosten kunnen wij enorm veel online marketingtaken voor jouw bedrijf voor uitvoeren.

Maar we denken vooral na over alle online marketinghulpmiddelen die er zijn

Als Seobureau hebben we ervaring met alle online marketinghulpmiddelen. Adverteren op Google. Landingspagina’s. Linkbuilding. Advertenties op social media. Remarketing.

Dankzij een team hebben we kennis van alle mogelijkheden. Over alle opties denken we na. En samen kiezen we de juiste middelen die nodig zijn om jouw bedrijf op de online kaart te zetten. Omdat we voor elk online marketingmiddel kunnen bepalen of het middel efficiënt en effectief voor jouw bedrijf is of niet.

Terwijl jouw online marketeer gespecialiseerd is in één of twee van die marketingmiddelen en daardoor minder goed kan bepalen welk middel hij moet inzetten. En als blijkt dat het middel waar hij minder goed in is juist het belangrijkste marketingmiddel voor jouw bedrijf is? Wat ga je dan doen?

En we denken echt vanuit jouw klant

Want we zijn niet jouw werknemer. En daardoor kijken wij altijd vanuit een blik buiten jullie organisatie. En dat betekent dat we vaak dezelfde vragen als jouw potentiële klanten stellen. En daarom kunnen wij vanuit jouw klant denken. Daardoor denken we in herkenbare problemen van jouw klant. Terwijl we jouw bedrijf als oplossing beschrijven. Zodat jouw potentiële klant getriggerd wordt om actiete ondernemen.

In tegenstelling tot een marketeer in dienst: wij zijn en blijven altijd als vers bloed.

Een goed online marketingbureau staat synoniem voor resultaten

Uiteindelijk verdien jij op lange termijn elke euro terug die je in ons investeert. Dat is niet altijd direct zichtbaar. Maar online marketingresultaten haal je met Seobureau. Nu en in de toekomst.

Of je nu operationeel, tactisch of strategisch online marketinghulp zoekt

Ga je op zoek naar een online marketeer die alle onderstaande online marketingtaken kan uitvoeren? Ken je al iemand die dit allemaal goed kan?

Of kies je voor een online marketingbureau dat al deze taken kan uitvoeren.

Want we kijken als online marketingbureau niet alleen naar vandaag. We voeren dagelijkse operationelemarketingtaken uit. Maar we kijken ooktactischnaar jouw online marketing van volgende weeken volgende maand. En zijn we weer een maand verder? Dan kijken we strategisch naar de online marketing van bijvoorbeeld de periode tot volgend jaar rond deze tijd.

Zo hebben we verschillende werkzaamheden binnen die drie verschillende ‘tijdszones’. Denk bijvoorbeeld aan de volgende taken:

Online marketingtaken op operationeel gebied

 • Maandelijks een blog schrijven.
 • Landingspagina’sschrijven en ontwikkelen.
 • Adverteren op Google.
 • Adverterenop social media (Facebook, Instagram en LinkedIn).
 • Berichten plaatsen op social media (Facebook, Instagram en LinkedIn).
 • Metateksten schrijven.

Online marketingtaken op tactisch gebied

 • Een blogplanning maken.
 • Een landingspaginaplanning maken.
 • Een online advertentieplan maken.
 • Analyserenvan de website op gebied van conversie.
 • Algemene analyse van de website met behulp van Google Analytics.
 • Websiteteksten herschrijven.
 • Contentplan schrijven.
 • Tactische overleggen(per maand).
 • Google remarketingen social media remarketing.

Online marketingtaken op strategisch gebied

 • Strategisch social media plan.
 • Strategisch zoekmachine plan.
 • Een algemeen strategisch online marketingplan.
 • Strategische overleggen(per kwartaal).

Overtuigd van de voordelen van een online marketingbureau ten opzichte van een online marketeer?

Ben je er al zeker van dat Seobureau voor hetzelfde geld meer waarde kan leveren dan een of jouw online marketeer? Laat het dan eens weten.

Of twijfel je nog tussen beide oplossingen? Wij nemen graag jouw twijfel weg.

We vertellen graag over hoe we samenwerken. Hoe we communiceren. Wat we exact kunnen doen. Wat we precies kosten. Wat we jouw bedrijf kunnen opleveren.

Stel je vragen hier!

Of bel met Bart Modderkolk 0611385324

SEOBureau.nl onderddel van BrandCreative.nl

Fennaweg 53 Barendrecht 

Bron: https://seobureau.nl/blog/seobureau-of-een-eigen-online-marketeer/

Meer informatie:
Website Made by Johan