BBN Netwerk BBN Connect BBN Events Netwerk Ridderkerk BBN Magazine
Lid wordenInloggen
Grip IT Consultancy

Wat kan Grip IT voor jouw bedrijf doen?

Nadat je lang hebt gedacht dat de AVG grijze, saaie stof was, en het niet in je tijdsplanning past, heb je nu toch eindelijk het besluit genomen om het op orde te gaan brengen. Alleen, waar moet je in vredesnaam beginnen?! Technische en organisatorische maatregelen, wat zijn dat? Welke persoonsgegevens verwerk ik wel en welke niet? Een GAP-analyse zou een oplossing kunnen zijn om deze vragen te beantwoorden.

Met een GAP-analyse worden ondernemers ondersteund bij het in kaart brengen van de huidige status en de gewenste situatie van hun AVG documentatie. We brengen letterlijk het “gat” in beeld en creëren  duidelijke handvatten voor de ondernemer om de AVG te implementeren.

Het bewust worden van de stroom aan persoonsgegevens is een zeer belangrijk onderdeel. Waarom worden deze gegevens verzameld? Wie heeft er toegang tot die gegevens? Op welke manier zijn ze beveiligd? Vergeet niet dat er zowel extern persoonsgegevens worden verzameld, bijvoorbeeld van klanten, maar ook intern, zoals van personeel.

Ook niet geheel onbelangrijk is het om te weten wie je verwerkers zijn. Zijn er bedrijven van (online) programma’s die voor jou gegevens verwerken? Gaan zij veilig om met de gegevens die jij in hun systeem invoert?

Als dit, en meer, in beeld is gebracht, volgt kort daarna de rapportage. Deze is vaak een eyeopener. We geven hierin namelijk ook advies over de ‘kroonjuwelen’ van een organisatie. Welke data is essentieel om operationeel te kunnen zijn? En wat zijn de risico’s als deze gegevens niet meer toegankelijk zijn?

Deze rapportage is een zeer uitgebreid document die ook kan fungeren als handleiding met nog te nemen stappen om aan de AVG te voldoen. Deze taken kan de ondernemer zelf uitvoeren, maar ze kunnen het natuurlijk ook uitbesteden aan ons.

Ben jij benieuwd in hoeverre jouw organisatie voldoet aan de AVG? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op de website, mail ons op info@grip-it.nl. Je kan ons natuurlijk ook altijd bellen op010-3107997.

Website Made by Johan