BBN Netwerk BBN Connect BBN Events Netwerk Ridderkerk BBN Magazine
Lid wordenInloggen

Boro in gesprek met Sander van der Pol van Van der Pol Premium Signmakers

Datum: 29-04-2021
Geplaatst door: BBN Connect

Onderneming: VAN DER POL | Premium Signmakers. 

Mijn naam is Sander van der Pol, 39 jaar oud, getrouwd met Emily en heb 3 kinderen, Quint, Evy & Yolien, en woon al aardig wat jaren in Hendrik Ido Ambacht.

Branche: Wij zijn een allround reclame- en beletteringsbedrijf, ook wel Signmaker genoemd, Premium Signmakers klinkt natuurlijk goed, maar het is een enorm breed begrip. Ons motto is dan ook: "past je logo erop, dan kunnen wij het maken." We houden van mooie ontwerpen en technische uitdagingen, kortom: mooie dingen maken. En dat doen we al een tijdje. In 1985 startten we met handgeschilderde reclame-uitingen. Tegenwoordig  doen we bijna alles met geavanceerde machines. Maar het eindresultaat is nog steeds hetzelfde: strak en origineel.

Waarom ondernemer geworden: Dit is eigenlijk met de paplepel ingegoten. Als kleine jongen liep ik al in het bedrijf rond wat mijn vader gestart is, en vanaf een jaartje of 11 deed ik al kleine klusjes zoals pellen van letters. Gaandeweg alles eigen gemaakt, want er was immers geen passende opleiding tot signmaker. Ik kan me geen leuker beroep voorstellen dan signmaker. De diversiteit aan uiteenlopende opdrachten spreekt mij het meeste aan, ook het persoonlijk contact, het meedenken met de vragen van de klanten geeft mij energie en een drive om het geregeld te krijgen.

Wanneer gestart en hoe: Na het behalen van mijn middelbare schooldiploma (detailhandel) als 15 jarige (1996) begonnen als fulltime medewerker naast de opleiding op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Daarna eerst als vennoot in het bedrijf gekomen (2001) om het later samen met mijn broer Dave over te nemen van onze vader (2006). 

Ben je tevreden over hetgeen je bereikt hebt tot nu toe: Ja ik ben wel tevreden wat we tot nu toe hebben bereikt. We hebben door diverse processen te optimaliseren en te digitaliseren ons service- en afwerkingsniveau naar een hoger niveau weten te tillen samen met ons vaste team. We groeien jaarlijks in omzet met hetzelfde aantal medewerkers doordat we blijven innoveren en onszelf blijven uitdagen.

Toekomstplannen: We gaan dit jaar beginnen met een nieuwbouw pand. We groeien uit ons jasje en willen verder blijven groeien en innoveren. We gaan een stuk groter dan waar we nu zitten (bijna 5 x groter). Hier hebben we dan de ruimte om meerdere voertuigen tegelijk te beletteren. Ook krijgen onze machines meer ruimte voor toekomstige uitbreidingen en hebben we nog een wensenlijstje voor een paar machines die zorgen voor nog meer efficiency. Ook komt er boven een experience center waar we onze klanten alle mogelijke opties kunnen laten zien op gebied van binnen- en buitenreclame maar ook voor interieur oplossingen (printerieur) zoals grote wallcovers, akoestische textieldoeken, meubel- en interieur restyling met folie.

Heb je nog tips voor andere ondernemers: Wees altijd jezelf, eerlijk en duidelijk communiceren naar je klant en sta achter je eigen product.

Heb je nog tijd voor hobby’s: Naast dat m'n werk mijn grootste hobby is, volg ik veel motorsport en bezoek ik meerdere races (normaal gesproken) van MotoGP. We sponsoren hier een coureur (Bo Bendsneyder, Moto2). Daarnaast fiets ik regelmatig zowel op de weg als door het bos. Ook tennis ik nog, waar ik dan ook in de sponsorcommissie zit.

Wat wil je nog meer kwijt: Je kunt bij ons terecht voor allerlei uiteenlopende reclamedragers van autoreclame tot website en alles daartussenin, maar ook voor je Printerieur kan je terecht, van een grote wallcover van 3 x 10 meter uit 1 stuk of een zitzak met logo tot het wrappen van je bureau of keukenkast. 

Sander van der Pol

Meer informatie:
Website Made by Johan