BBN Netwerk BBN Connect BBN Events Netwerk Ridderkerk BBN Magazine
Lid wordenInloggen

Boro in gesprek met Jolanda Brand van Intrahuis Makelaars B.V.

Datum: 31-08-2023
Geplaatst door: BBN Connect

Onderneming: Intrahuis Makelaars B.V.

Naam: Jolanda Brand

De onderneming
Intrahuis Makelaars B.V. is een bevlogen makelaarskantoor gevestigd in de oude dorpskern van Heerjansdam. Al meer dan 25 jaar is Intrahuis Makelaars gespecialiseerd in woningen in de regio Drechtsteden, Heerjansdam, Ridderkerk, Barendrecht en de Hoekse Waard, zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Met als extra specialisme landelijk wonen in de Randstad. Van starterswoning en familiehuis tot exclusieve woonboerderij of moderne villa: het woningaanbod van Intrahuis Maklaars is zeer divers. Net zoals het klantenbestand. Klanttevredenheid staat altijd hoog in het vaandel. 

Waarom ondernemer geworden: 
“Ondernemer worden was eigenlijk nooit een droom van me, maar het is gewoon zo gelopen” vertelt Jolanda. “Ik kom eigenlijk uit de verzekeringshoek en heb bij de Intrada Adviesgroep ooit de kans gekregen om makelaar worden. Daar werd mij en-passant gevraagd wat ik graag nog zou willen bereiken. Mijn antwoord was toen makelaar worden. Of ik dan niet direct met een opleiding wilde beginnen was de volgende vraag… Dus dat heb ik toen gedaan. Nog steeds ben ik ontzettend dankbaar dat ik toen die kans heb gekregen en deze met beide handen heb aangegrepen. Ik geniet er nog ieder dag van! Het mooiste van dit vak vind ik het werken met mensen. Als team krijg je het vertrouwen van klanten om ze te helpen bij het nemen van een belangrijke beslissing in hun leven. Dat blijft bijzonder. Maar ook de diversiteit aan panden die wij in de verkoop hebben houdt het ontzettend uitdagend. Geen dag is hetzelfde. Ook niet na bijna 25 jaar. Ik ben er nog lang niet klaar mee!” 

Wanneer gestart en hoe: 

“In 2014 heb ik de kans gekregen om het kantoor over te nemen en sinds die tijd staat ons team echt als een huis.” Intrahuis Makelaars heeft altijd een compact team gehad en dat is een bewuste keuze van Jolanda. “Ik hecht heel veel waarde aan het persoonlijke contact dat we hebben met onze klanten. Ik wil absoluut niet dat iemand zich een nummer voelt. Doordat wij allemaal allround actief zijn, is iedereen heel goed op de hoogte van de lopende panden en projecten. Het team is heel goed op elkaar ingespeeld. Ik zou niet anders willen.”

Ben je tevreden over wat je hebt bereikt tot nu toe: 
“Jazeker. Ik ben enorm trots om wat wij als team neer hebben gezet en dat we steeds weer nieuwe projecten kunnen aanbieden. De afgelopen jaren staat de vastgoedmarkt enorm onder druk en daar ligt dus echt een uitdaging voor ons. Maar het lukt goed om te blijven verrassen met ons aanbod. Omdat we inmiddels al 25 jaar bestaan komt het ook steeds vaker voor dat mensen na een paar jaar opnieuw bij ons aankloppen. Een groter compliment dan de terugkeer van een klant, bestaat in mijn ogen niet.

Heb je nog tips voor andere ondernemers: 
Jezelf blijven en hard werken.”

Wat wil je nog meer kwijt?
“Ik ben een trouwe deelnemer van Netwerk Ridderkerk vanaf de eerste editie. Netwerken vergroot je zichtbaarheid en daardoor kunnen klanten je ook makkelijker vinden. Maar vooral in het begin vond ik dat netwerken best lastig. Dat ging niet vanzelf maar ik heb vol gehouden en dan wordt het wel makkelijker.

Dankzij Boro ben ik het netwerken meer gaan waarderen en heb ik gezien wat het je allemaal kan brengen.”

 

Meer informatie:
Website Made by Johan