BBN Netwerk BBN Connect BBN Events Netwerk Ridderkerk BBN Magazine
Lid wordenInloggen

Boro in gesprek met Karin Brouwer van Kates Artwork

Datum: 24-04-2024
Geplaatst door: BBN Connect

De onderneming:

Kates Artwork is een creatieve onderneming gespecialiseerd in grafisch ontwerp en illustraties. Met 15 jaar ervaring in de grafische wereld, wil Karin Brouwer de boodschap van een bedrijf zo helder en effectief mogelijk overbrengen. Kates Artwork richt zich zowel op online als offline communicatie. 

Waarom ondernemer geworden:

Als kind was ik zo gepassioneerd over tekenen dat ik zelfs de wekker zette om extra tijd te hebben voor mijn creatieve uitspattingen voordat de schooldag begon. Ik hielp zelfs mijn zusje met haar werkstukken door ervoor te zorgen dat ze er mooi uitzagen, wat resulteerde in hogere cijfers voor haar. Een logische stap was dan ook om naar het Grafisch Lyceum te gaan. Mijn bedoeling was nooit om ondernemer te worden. Ik wist niet waar ik moest beginnen, dus koos ik voor de veilige weg en ging ik in loondienst. Na 12,5 jaar bereikte ik een keerpunt. Eind 2022 zette ik de stap om mijn eigen onderneming te starten. Ik wilde meer creatieve vrijheid, mijn eigen tijd indelen, maar ook wilde ik me meer richten op het maken van illustraties. 

In een tijd waarin we overspoeld worden door tekst, merkte ik dat mensen niet altijd even goed lezen. Illustraties vormen daarom een krachtig middel om een boodschap helder over te brengen. Helaas worden illustraties nog niet voldoende benut binnen bedrijven, en ik wil daar verandering in brengen. Een illustratie kan een tekst beter en sneller begrijpelijk maken. 

Maar ik doe meer dan illustraties, mijn passie voor vormgeven blijft ook. Het verzorgen van flyers, brochures, posters en banners of het maken van een magazine doe ik met heel veel plezier. 

Ben je tevreden over wat je hebt bereikt tot nu toe:

Absoluut! Ik ben trots op de projecten die ik heb mogen realiseren. Zo heb ik bijvoorbeeld voor de gemeente Barendrecht welkomstpakketten mogen maken voor de nieuwe inwoners. Dit zijn brievenbusdozen met een illustratie, waarin ansichtkaarten zitten met daarop elk een illustratie van gebouwen uit de gemeente. Ook de opdracht voor het Sophia Kinderziekenhuis was heel bijzonder. Ik mocht 250 mokken voorzien van een illustratie en deze werden gepersonaliseerd met naam. Wat deze projecten extra speciaal maakte, is dat ik ze van begin tot einde mocht begeleiden. Van ontwerp en drukwerk tot aan levering. Natuurlijk zijn er nog veel meer projecten die te bewonderen zijn op mijn nieuwe website. Ik kijk met trots terug op wat ik tot nu toe heb bereikt met mijn onderneming. Daarnaast was de afsluiting van mijn eerste jaar met een expositie in het theater in Rotterdam een dag om nooit te vergeten.

 Heb je nog tips voor andere ondernemers:

Geloof in je eigen talenten en ideeën, en geef niet op bij het nastreven van je doelen. Dan komen er vanzelf mooie kansen op je pad.

 Wat wil je nog meer kwijt:

Ik ben ontzettend blij dat ik lid ben geworden van BBN Connect. Netwerken is van onschatbare waarde. Het opbouwen van relaties en samenwerkingen kan nieuwe kansen en mogelijkheden creëren. Zoals de samenwerking die ik nu heb met Lux Coaching (binnenkort een artikel van ons in het BBN Magazine) en de samenwerking met De Koning Print Partners (De gezelligste drukkerij van Nederland). Ik kijk uit naar de toekomst en naar alle creatieve mogelijkheden die nog voor me liggen.

Voor meer informatie:
Kates Artwork
06-15579356
info@katesartwork.com
www.katesartwork.com

 

Meer informatie:
Website Made by Johan