BBN Netwerk BBN Connect BBN Events Netwerk Ridderkerk BBN Magazine
Lid wordenInloggen

Boro in gesprek met Arie-Jan van Hamburg van Unimecs

Datum: 28-02-2024
Geplaatst door: BBN Connect

De onderneming: Arie-Jan van Hamburg van Unimecs 

“Unimecs bestaat al sinds 2009 en is dé IT manager voor het MKB. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat de IT van onze klanten werkt en blijft werken. Maar we doen méér, veel meer! Zo zitten wij namens de klant tussen de leveranciers van softwarepakketten in en zorgen er daarmee voor dat alles soepel loopt. We praten namelijk technisch met techneuten en begrijpelijk met klanten, zodat de klant snapt wat er kan en de techneut wat er moet. Dat zorgt voor IT-systemen die werken voor de klant, in plaats van andersom – wat helaas bij veel bedrijven nog steeds de dagelijkse praktijk is. De ontwikkelingen in de IT gaan razendsnel: wij signaleren nieuwe kansen waar de klant van profiteert. Naar wens schakelen wij ook strategisch met onze klanten, zodat hun IT nóg meer rendement oplevert… nu en in de toekomst.” 

Wat onderscheidt jullie van andere aanbieders?

“Met name onze focus op een vaste remote overeenkomst, met als motto ‘remote, nabij’. Wij doen remote wat kan en zijn nabij waar dat moet voor soepele werkprocessen en blije werknemers. In de praktijk betekent het dat we voor een scherpe vaste prijs alles regelen, inclusief onbeperkt bellen met onze servicedesk en helpdesk, waarbij je altijd iemand aan de lijn krijgt. We komen ook regelmatig langs bij de klanten om te horen wat er speelt en zijn altijd op zoek naar kansen om de IT van onze klanten nóg beter te laten renderen. Met onze vaste remote overeenkomst combineren wij in feite de sterke punten van een eigen IT-afdeling met de sterke punten van een organisatie die zich volledig focust op IT. Dan krijg je het beste van twee werelden… remote, nabij!” 

Waarom ben je ondernemer geworden?

“Eigenlijk omdat ik niet anders kan en eerlijk gezegd ook niet anders zou willen. Het zit in mijn bloed om niet voor een baas te willen werken, terwijl ik wel enorm servicegericht ben naar mijn klanten toe. Bovendien vind ik het inspirerend om te bedenken wat mijn klanten nodig hebben om nóg beter te draaien, ondersteund door IT. En dat vervolgens te verwezenlijken en in de markt te zetten, natuurlijk.” 

Ben je tevreden over wat je tot nu toe hebt bereikt?

“Jazeker én zeker niet. Jazeker: ik ben trots op mijn bedrijf, mijn medewerkers en het feit dat we al zo lang succesvol in deze sector werken. Zeker niet, omdat ik een ondernemer ben. En een ondernemer is nooit tevreden, ziet altijd nieuwe kansen en horizonnen.” 

Wil je nog iets kwijt?

(lachend) “Als je me een beetje kent, dan weet je dat ik altijd nog iets kwijt wil… Laat ik kiezen voor een hart onder de riem voor wie het ondernemerschap overweegt, maar zich zorgen maakt over het gebrek aan zekerheid. Als werknemer heb je de zekerheid dat je bij een organisatie hoort, zie dat maar als een schip. Maar een schip kan zinken… Als ondernemer heb je vanaf dag één leren zwemmen. Dus waar zit dan de échte zekerheid?”

Meer informatie:
Website Made by Johan